Het nieuwe werken wat is dit nu eigenlijk?

Volgens mij heeft iedereen hier zo zijn eigen invulling aan maar is het belangrijkste natuurlijk welke invulling jij hieraan geeft. Wel is duidelijk dat veel mensen hetzelfde nastreven. In alle gesprekken die ik heb gehad met mensen kwam duidelijk naar voren dat men opzoek is naar vrijheid. Dit was bij iedereen hetzelfde wat opmerkelijk is omdat de invulling van vrijheid natuurlijk weer voor iedereen anders is. Als je door zou vragen dan komen we wederom op een overeenkomst. Het blijkt namelijk allemaal te gaan om de keuzevrijheid die mensen willen in hun leven. De vrijheid van gaan en staan waar en wanneer jij dit zelf wilt.

Veel mensen hebben vervolgens ook geen antwoord op de vraag wat je nu in je leven zou moeten veranderen om dit gevoel dus te creëren. En dat resulteerde in een voor ons nieuw idee. Waarom zullen wij het de mensen niet gewoon vertellen?

Als je uitgaat van keuzevrijheid als belangrijkste gevoel dat ga je eerst terugdenken aan de dingen in je leven waarin jij zelf de keuzes niet maakt. Voor sommige kan dit het werk zijn waarbij een leidinggevende bepaald hoe jouw werkzaamheden zijn ingevuld en wat de vergoeding is die hij hier tegenoverstelt. En voor een ander kan het juist zijn eigen bedrijf zijn die dusdanig veel verantwoordelijkheid met zich mee brengt dat je vast zit. Maar de basis van keuzevrijheid gaat naar mijn idee eerst over inkomen en tijd. Hoeveel geld heb je ter beschikking en hoeveel tijd die jij zelf kunt indelen. Afhankelijk van de wensen en keuzes die jij wilt maken in jouw leven moet hier dus een bepaald bedrag tegenover staan. Nu is het zo dat het meerendeel van de mensen kijkt hoeveel verdien ik en wat kan ik hiermee doen in mijn leven. Maar waarom kijken wij niet andersom? Velen zullen nu denken ja maar dit kan niet etc etc etc. Mijn vraag zou direct zijn waarom niet? De meeste dingen die wij doen in ons leven zijn gebaseerd op keuzes die andere mensen allang voor ons hebben gemaakt. Allereerst zou ik zo snel mogelijk zelfstandig gaan werken omdat dit een van de weinige plekken is waar je het dan ook echt zelf voor het zeggen hebt. Creëer een inkomen dat niet afhankelijk is van jouw tijdsinvestering waar je dus mee voorkomt dat als jij niet werkt je ook geen inkomen hebt. Daarnaast ga maximaal 4 dagen werken en ook echt niet meer dan dat! Plan je leven schrijf je dromen en idealen op en deel dit met mensen in jouw omgeving. Je zult hierdoor zien dat je in contact gaat komen met gelijkgestemde en samen verder komt dan jij alleen.

 

Iedereen kan het maar niet iedereen wil het!